Bästa roddmaskinen för dig


Visste du att rodd är en av de bästa övningarna för att utveckla kondition ? Inte bara tränar med roddmaskiner eller ergometrar rodd tillåter människor att utveckla sin kardiovaskulära systemet , men de ställer också stora krav på din muskulära systemet också!

Till skillnad cardio maskiner såsom löpband , motionscyklar och trappa klättring utrustning , utövar en roddmaskin överkroppen liksom nedre delen av kroppen . Den rodd stroke vid användning av en inomhus roddare består av 65-75 % benet arbete och 25-35 % överkroppen arbete .

Andra fördelar med inomhus rodd får en hel kropp aerob träning med en maskin , och bristen på effekter som upplevs jämfört med andra aeroba aktiviteter . När du är jogga utomhus eller använda ett löpband maskin , det finns ortopedisk trauma placeras på din kropp varje gång du tar ett steg . Detta är inte fallet med inomhus roddare .

När du letar efter de bästa roddmaskiner för dig , det finns många alternativ tillgängliga . Det finns fyra olika typer av inomhus roddare : Piston eller cylinder baserad roddmaskiner , svänghjul roddare , magnetiskt motstånd inomhus roddare , och vatten Roddare .

Hydraulisk roddmaskin

Den hydrauliska roddmaskin kan vara det bästa sättet att gå om utrymmet är ett problem , eller om du är på en stram budget och du vill ha en ekonomisk inomhus roddaren . Hydrauliska roddmaskiner får sin spänning från mängden luft eller vätska som är komprimerad med en cylinder eller kolv , och kan justeras med de flesta modeller av inomhus roddare .

Även hydrauliska baserade inomhus roddare är låg kostnad , skiljer de sig från luft , magnetiska och vatten roddare eftersom roddmaskinen tekniken inte tillåter dig att dra i en rak linje . Majoriteten av hydrauliska kolvar baserade roddare kräver att du placeras i en övning läge som inte tillåter dig att utföra en naturlig rodd rörelse . På grund av detta , är du inte naturligt synkronisera din arm och benrörelser tillsammans .

Svänghjul Roddmaskiner

Luften eller svänghjul roddmaskin för motion erbjuder en liknande känsla till utomhus rodd . Svänghjul motion roddmaskin får sitt motstånd från dragande rörelse , som snurrar ett svänghjul med fläktblad bifogas . Motståndet åstadkommes av vinden. För att öka motståndet hos ett svänghjul roddmaskin , är allt du behöver göra dra hårdare . Detta flyttar svänghjulet snabbare , och en större luftmotstånd tillhandahålls från fläktbladen av denna typ av inomhus roddaren .

Jämfört med kolv / cylinder eller hydraulisk baserade roddmaskiner , luft roddmaskiner ger en mer naturlig , kontinuerlig och smidigare rodd stroke .

The Concept 2 ( eller Concept II ) roddare är bland de mest populära svänghjulet luft roddmaskiner . Denna maskin används av fitness entusiaster , klubbar hälsa , corporate fitness center , och kliniker rehabilitering liksom . Tillsammans med hälsa , fitness och rehabilitering ändamål , är Concept2 roddmaskinen i valet för inomhus rodd tävlingar runt om i världen , till exempel S Crash - B Sprints Inomhus VM Rodd och Inomhus EM Rodd .

Magnetiskt motstånd Inomhus Roddare

En magnetisk motstånd fitness roddmaskin är känd för att vara nästan ljudlös och ger en smidig rodd stroke . Till skillnad svänghjul baserade inomhus roddare som får sitt motstånd från vinden , utnyttjar magnetiska roddmaskiner ett magnetiskt bromssystem .

En av de viktigaste aspekterna du kommer att märka med magnetiska roddmaskiner är det är inte produkten mycket ljud alls . Rodd maskiner baserade på magnetisk resistans ger ingen friktion ( som svänghjulet eller vatten roddare ) , vilket ger en tyst träning .

Fitness rodd maskiner baserade på magnetiskt motstånd är tillgängliga användning endast av magnet resistans eller en kombination av magnetiska och luftmotstånd.

Den WaterRower

Den WaterRower är en idealisk roddmaskin för dem som deltar i utomhus rodd . The Water Rower unika patenterade Water Svänghjul har utformats för att efterlikna dynamiken i en båt rör sig genom vattnet . Precis som rodd utomhus , får WaterRowers ' svänghjul sitt motstånd genom att övervinna effekterna av motstånd som vattnet rör sig förbi tanken . Detta inomhus roddare är också nästintill ljudlös när den används . Allt du hör är det svischande av vattnet medan du använder denna roddmaskin .

Den WaterRower är konstruerad med en träram . Detta gör denna roddmaskin är en av de mest attraktiva modeller , och de mekaniska vibrationer ( gemensam för andra inomhus roddare ) dämpas . Det finns också en kommersiell version av Water Rower idrottsliga en metallram.

En annan modell av vattenbaserad roddmaskin är First Degree Fitness Fluid roddmaskin .

Sammanfattning

I summan , oavsett vilken typ av roddmaskin du väljer , roddare är ett utmärkt val för att utveckla kondition och bygga ett friskt hjärta .