Liggande eller upprätt motionscykel


Arbeta ut på en motionscykel är ett bra sätt att gå ner i vikt , stärka dina ben , och få mer energi i hela kroppen . Men att välja mellan en tillbakalutad eller upprätt motionscykel kan ta upp några frågor som måste besvaras .

Dessa frågor kommer att behandlas i den här artikeln , och när du är klar bör du veta om en tillbakalutad eller upprätt motionscykel är rätt för dig .

En sak att notera är det faktum att en upprätt motionscykel är en mer " naturlig " trampa rörelse än tillbakalutad . Det är bra för de människor utan ländryggsbesvär grund av det sätt du har att sitta på den . Men det är svårt att sitta på under en längre tid om du köper en högkvalitativ cykel . Upprätt cyklar är ökända för att göra din rumpa ont efter längre perioder på grund av låg kvalitet säten .

Om du har ryggproblem , föreslår jag starkt att prova en tillbakalutad träningscykel först . Sättet du luta dig tillbaka hjälper till att stödja din nedre ryggen så att du inte har någon smärta när du tränar - vilket alltid är en bra sak !

En funktion som är olika mellan de två cyklarna är att upprätt cykel använder mer muskler än tillbakalutad . På grund av den position du befinner dig i när du sitter på cykeln , du kommer att använda fler stödmusklerna att hålla god hållning samtidigt trampa och få ett bra benpass .

Men jag säger inte att du inte kommer att få en otrolig träning på en liggcykel , eftersom du kommer . Detta är bara en liten skillnad - en du förmodligen inte någonsin kommer att märka .

Men en fördel med upprätt cykel är att du har möjlighet att stå upp och få din rumpa från stolen - så att du kan trampa hårdare och snabbare . Detta simulerar att gå uppför en backe och kan ge dig en mycket mer intensiv träning .

I kategorin av komfort, går tilldelningen definitivt till tillbakalutad cykel . Om komfort är en viktig orsak till att köpa en tillbakalutad eller upprätt motionscykel , gå med liggcykel . Du kan hitta en recumbent recensionen motionscykel genom att skriva " recumbent omdöme motionscykel " i en sökmotor . Detta kommer att visa dig skälen människor som recumbent motionscyklar över upprätt cyklar .

Anledningen till att de är mer bekväma är att upprätt eftersom bara ha en liten plats att sitta på och utan ryggstöd . I en liggcykel , kan du luta dig tillbaka mot ett ryggstöd som liknar en skrivbordsstol . Stolen i sig är också mycket större , vilket möjliggör en mycket bekväm sits .

Men med denna extra komfort kommer en prishöjning . I genomsnitt , liggcykel priserna är något högre än Upright Bike priser . Du måste fråga dig själv hur mycket högre av ett pris du är villig att betala . För mig , är komforten mycket viktigt - men för andra är det kanske inte fråga så mycket .

Schwinn motionscyklar verkar ha bra priser , oavsett om det är en tillbakalutad eller upprätt motionscykel . Kom bara ihåg att en lägre kvalitet liggcykel är nog lika bekväm som en hög kvalitet upprätt cykel .

För båda cyklarna , desto fler funktioner den kommer med desto högre blir priset . Mycket grundläggande modeller är bara ca $ 300 medan modeller med massor av olika funktioner kan bli så högt som $ 2.000. För nybörjaren är $ 500 ett bra pris som kan ge dig en underbar cykel du kommer att använda i många år framöver .

Oavsett vilket som du får , är tillbakalutad eller upprätt motionscykel en stor bit av träningsutrustning att ha . Båda har sina fördelar och nackdelar , men i min mening tillbakalutad träningscykel är bättre för de flesta människor . Som jag nämnde tidigare , tror jag Schwinn motionscyklar är en av de bästa märkena och du kan hitta recumbent recensioner motionscykel nätet mycket enkelt - så se till att du gör det !